dimecres, 1 de maig del 2013

35.- La Rierada primera edició


Aquest cop us proposo caminar per l’aigua: be, anem a travessar la Rierada més de 6 cops en tot el camí. La Rierada es l’únic curs d’aigua constant de Collserola i ens acosta a paisatges molt bonics de bosc de ribera

Sortim de l’estació de la Floresta dels FGC a les 10 en punt. Un cop hagi passat el primer tren després d’aquesta hora comencem a caminar. Quedem a dalt les escales que hi ha a la cua del tren (venint de Barcelona) on hi ha una placeta i un parell de bars

Ens enfilem una mica per unes escales per anar a passar davant el Casino de la Floresta que ha estat reformat i ara es un centre cívic. Seguim avall cap a Can Bosquets, una masia "senzilleta" de les moltes que hi ha a Collserola.

I avall cap a creuar el pont sobre la Rierada que comencem a resseguir. Ara ja ens podem anar mullant doncs en molts punts l’hem de creuar per sobre de pedres i troncs: si portem el pal de muntanya ens ajudarà molt en el camí.

Passarem per un tros amb uns plataners immensos, un cirerer bord potser encara florit, un pollancre altíssim i un saüc  amb tot el seu boscatge.

Entrarem en una zona on us demanaré silenci, si us plau 10 minuts de silenci per caminar vora el riu i escoltar l’aigua com s’esc ola i ens relaxa.

Aviat entrem de nou en la zona urbanitzada de Can Castellví on hi ha una escola de natura i enfilem cap a la font de l’Espinegar on un plataner altíssim convida a fotografiar-se.




Mes endavant arribem a la cascada de la Rierada d’on es la foto que veieu feta el 20 de Març. Esperem que hi hagi tanta aigua i podem gaudir d’aquest racó de Collserola.

Seguim endavant ja per una pista per travessar els camps de conreu de les masies de Can Planes, l’ermita de Sant Venceslau i Can Rabell fent via cap a Molins de Rei.

IMPORTANT
En aquesta demanada us demanaré 10 minuts de silenci per gaudir del bosc i la natura... si creus que no pots guardar silenci 10 minuts... millor que no vinguis.

Limitació: aquest cop la sortida esta limitada a 40 persones, anem per un tros de riera estret i que hem de creuar molts cops. No hi ha dificultat sinó t’importa mullar-te i enfangar-te un xic



Data i hora: diumenge 28 d’Abril  de 2013 10:00 ben puntuals. A les 10:05 comencem a caminar.

Lloc de sortida: Estació de la Floresta dels FGC. Hi paren tots els trens que van a Sabadell o Terrassa. Cal tenir un bitllet de dues zones.


Lloc d’arribada: estació de la Renfe de Molins de Rei on podem agafar el tren cap a Barcelona. Son dues zones.

Distancia: 12 km, calculo 3 o 4 hores doncs pararem a molts lloc a gaudir de la natura i fotografiar-nos es clar. No pararem a esmorzar

Desnivell: excepte els 5 minuts inicials de pujar escales, la resta tot es baixada

Cal portar: calçat còmode, bastó de muntanya, aigua, roba d’abric,  dinar per compartir i ganes de passar-ho bé.  Us recomano portar calçat de recanvi per que ens mullarem els peus, de ben segur.

Dinar: a Molins buscarem un lloc per asseure’ns i fer el dinar compartit. Encara no en tinc cap de localitzat així que si algú es de la zona, ho coneix i ens vol aconsellar...
687 868 350
domenecg@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada