dissabte, 7 de desembre del 2013

63.- El Ter: de Torelló a Sant Quirze

Aquest estiu quants companys vàrem anar a descobrir el Ter i com que he quedat enamorat d’aquest tram del camí us proposo compartir-lo  i assaborir els seus indrets i paratges, i el bosc de ribera a la tardor.
En aquest tram es ressegueixen els meandres, fet que ens fa avançar molt a poc a poc. Tanmateix, això ens permetrà contemplar el meandre de l'Illa o bé la Mambla des d'una certa altura, cosa que ens aproparà realment al riu. En aquest tram mitjà del riu els meandres se succeeixen un rere l'altre i l'amplada del riu va agafant protagonisme. En bona part d'aquesta etapa se segueixen les marques del GR 210, que ressegueix la riba del Ter amb constància.

Data i hora: dissabte 7 de desembre,  a les 9.36h surt el tren de Barcelona Sants.  Arriba a Torelló a les 11.06h.
Lloc de sortida: Estació de Sants andana Ripoll-Puigcerdà. Darrer vagó. Esmorzarem al tren
Lloc d’arribada: a la tornada, qualsevol de les estacions de Barcelona.  Agafarem el tren a les 17.18h a Sant Quirze, que arriba a Sants a les 18.57h.
Distancia: 14 km aproximats, calculo que unes 3 hores i mitja.
Desnivell:  no hi ha grans desnivells, cal anar amb calma per gaudir del paisatge.  Anem vorejant el riu i potser hi ha algun petit tal•lus per pujar.
Dinar: aquest cop us proposo dinar a La Conca de Ter, un bar-restaurant que vàrem descobrir a l’estiu. Els caps de setmana fan un menú especial per 15€ en què hi ha per escollir primer plat, segon plat, postres i beguda. La veritat es que vàrem menjar molt bé... jo encara recordo el caneló gegant farcit de bolets.  Reservaré taula per les 15h.
Preu: 5,65 €, que cal abonar al moment d’apuntar-se al Uolala. El bitllet de tren, anar i tornar, el compra cadascú a l’estació, val 14 €. El dinar el paga cadascú al restaurant.
Cal portar: calçat de muntanya, bastons si en teniu, aigua, esmorzar... i ganes de passar-ho bé i compartir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada