diumenge, 13 d’octubre del 2013

58.- RUTA GUIADA: LA SEQUIA DE MANRESA

Una caminada molt bonica al costat del canal de la sèquia de Manresa:  13 km.
La sèquia de Manresa es un canal de regadiu construït al segle XIV, autoritzat pel rei Pere III, i, que encara actualment, aporta un cabal d'aigua suficient per abastir Manresa i algunes poblacions de la seva rodalia.
Hi hem d’anar amb cotxe, així que ho anirem organitzant de mica en mica que hi hagi inscripcions.
Quedem a les 9:30 el diumenge 13 a l’estació de Renfe de Sant Andreu Arenal (Fabra i Puig), d’allí anem cap a Sallent on abans d’arribar ens desviem a la sortida 59 (Plans de la Sala) de la C16 i deixem els cotxes davant del restaurant l’Hostal del Camp: allí mateix a la sortida, primera rotonda, primera a la dreta: està indicat.
En cotxe son 63 km, 45 minuts. Cost del quilometratges i els peatges: 40 € per cotxe a repartir entre els ocupants.
Comencem a caminar per acostar-nos a la sèquia i ens acull un petit paratge de bosc, el roure gros i el canal a la dreta: segur que us vindrà de gust fer unes fotos.
Anem alternant el camí entre bosc, camps, masies i perquè no dir-ho també algun polígon industrial. Pel canal, ànecs, ponts medievals i vegetació de ribera.
Aviat serem a la Font de la riera on podem descansar una estona i conèixer la llegenda del famós miracle de la llum.
Seguim avall, tot pla, fins a Sant Iscle del Bages, amb un mas del 950 i l’església romànica de Sant Iscle i Santa Victoria.
Aquí tenim l’àrea de descans que he triat per dinar. Ja sabeu: dinar compartit. A prop hi ha un bar…. el que no se es si estarà obert.
Després de dinar ens queden 20 minuts de camí fins el Parc de l’Agulla, amb el seu estany, i un bar amb vistes per poder fer el cafè.
Allí ens esperarà un cotxe per que els xofers puguin anar a buscar els seus vehicles i tornar a l’Agulla a recollir-nos
DADES PRACTIQUES
Lloc i data de sortida: diumenge 13-10-13 9:00 hores. Estació Renfe Sant Andreu Arenal (Fabra i Puig), a la parada dels taxis. Si algú va directament al Hostal del Camp que m’avisi.
Temps i distancia: 13 km. tot pla, un sender molt bonic al costat del canal.
Lloc de d’arribada: parc de l’Agulla de Manresa i Estació Renfe Sant Andreu Arenal (Fabra i Puig)
Preu: 5,65 €
Cal portar: aigua, beguda i menjar pel dinar... si voleu compartir. Podem esmorzar al arribar al Hostal del Camp.
Dinar compartit: En aquestes sortides acostumen a portar cadascú alguna cosa per dinar i compartir: truites, embotits, formatges, carns arrebossada, amanides de pasta, cous-sous... el que vulgueu. Porteu un plat i una forquilla.

uolala

fotos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada