dilluns, 5 de maig del 2014

77.- El Tagamanent

Vinga, anem a buscar on s’amaga el nen... o així diuen que ve el nom d’aquest cim tan curiós i característic del Montseny.
Quedem a l’estació del Figaró a les 10:00. Hi ha un tren que surt de Sants a les 9:06, línia R3 direcció Vic. Passa per Plaça Catalunya, Arc de Triomf, La Sagrera, Sant Andreu Arenal, Torre Baró i amunt a munt cap el Montseny. No perdeu el tren. Agafeu bitllet d’anar i tornar.

Si hi ha un bar obert farem un cafè i un mos per agafar energies i ara si comencem a caminar cap a la riera de Vallcàrquera per agafar una pista que fent marrades ens anirà pujant. És una pujada llarga que és pot fer feixuga si fa molta calor però no te dificultat. Caldrà portar aigua doncs no hi ha fonts.

Poc abans del cim i des de un pla ja veiem el turó i el seu campanar. Ara agafem un corriol on potser hem de grimpar una mica i ben aviat ja hem fet el cim amb unes vistes esplèndides que ens compensen de les 2,30 hores de pujada. Aquí haurem de decidir si ens quedem a dinar o comencem a baixar. I abans si voleu us puc explicar la llegenda del Tagamanent.

La baixada la fem per un corriol molt fresat que ens du a Sant Martí de Centelles on agafarem el tren de tornada. Hi ha trens 14:47, 16:25 i 17:08. Dependrà de l’estona que ens estem al cim.

INFORMACIONS PRÀCTIQUES:
Data i hora: diumenge 11 de Maig de 2014 a les 10:00 h. Ben puntuals...si la RENFE ho permet.
Lloc de sortida: Estació del Figaró, línia R3.
Lloc d’arribada: Estació de Sant Martí de Centelles.
Distancia: 14 km, calculo 5,5 hores amb les parades i tenint en compte que hi ha molta pujada.
Desnivell: 900 m de pujada i 800 de baixada.
Preu: 5,65 € per persona.
Cal portar: calçat de muntanya, aconsello bastons, crema solar, barret … i aigua, molta aigua. Dinar de pic-nic cadascú que porti el seu.
RESPONSABILITAT: som adults. Cadascú és responsable de si mateix. Ja estàs federat ?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada