diumenge, 25 de març del 2012

11.- Passejada de diumenge: el Montjuic desconegut.

He triat una ruta per racons i passatges més desconeguts de Montjuic, apartats de la ruta olímpica.
Comencem la caminada a les 10,30 a la sortida del metro Paral·lel, pel carrer Nou de la Rambla, costat muntanya. Ens enfilem Nou de la Rambla amunt fins al carrer Blesa on tombem a l’esquerra. Ja veiem els peus de la muntanya on entrem per un carreró que sembla talment rural, el passatge de la Vinyeta, que ens porta al Parc del Mirador del Poble-Sec: cap al mar.
En tombar s’obre tot l’espectacle del port de Barcelona, passem per dessota del telefèric i ens enfilem cap a Miramar: recordeu des d'on es feia la tele quan érem petits ? Allí ens espera una rambla amb una arbres anomenat bellaombra ... segur que hi voldreu fer fotos.
Passem per darrera l’hotel i ens enfilem cap als Jardins de Joan Bossa, construïts ens els terrenys del antic parc d’atraccions de Montjuic. I donem una volteta i sortim cap a la plaça de la Sardana, per creuar la carretera i anar cap al Mirador de l’Alcalde: hi ha unes pilones de pedra molt curioses per creuar l’estany.
Cap amunt per una pineda i arribem al castell que voregem pel passeig que dona a mar, per dessota de la muralla. Ei som a dalt de tot del Morrot amb unes vistes esplèndides de tot el Llobregat. Passem per davant del monument al metro i seguim vorejant la muralla. A l’últim baluard tombem a la dreta per retornar seguint el camí extern del castell, el que dona a la banda de Barcelona.
Baixem per la carretera de Montjuic ... i que tal si provem una sorpresa i tornem a ser infants per una estona ... fins acabar al carrer dels Tarongers. Aquí seguirem la carretera a veure si trobo la entrada superior dels Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer: on ens esperen els planters de la col·lecció de plantes aquàtiques i un estany amb sortidor.
Travessem el parc per sortir al peu del telefèric i enfilar cap a la fundació Miró. Entrarem al Jardí de les estàtues, per passar per davant de les escales del Generalife, i enfilar cap als Jardins de Laribal.
Donarem una volteta per la pèrgola andalusa i els caminets enjardinats fins la pèrgola catalana. Allí hi ha uns bancs de totxana, on podem asseure i fer el nostre tradicional aperitiu compartit. (No hi ha taules).  A 100 metres hi ha el bar de la Font del gat, amb serveis. Si ens ve de gust després podem fer un cafè al bar i una foto a la Font del Gat, i baixar cap a Barcelona, sense oblidar travessar els jardinets de la Plaça dels Pebrers, amb sortidor inclòs.

Hora de sortida: 10,30, diumenge 25-3
Distancia: 8 km. aprox. Hi ha molta pujada doncs anem fins dalt el castell: fent voltes i a poc a poc: es una passejada de diumenge.
Durada: 3 hores aprox.
Final: als jardins de la Font del Gat, farem un pica pica improvisat en uns bancs, no hi ha taules: recordeu portar menjar per compartir.
El metro de Pl.Espanya es a 10 minuts.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada